Закон і Бізнес


У ВРП стала вакантна ще одна посада


28.12.2017 16:49
5709

Алла Олійник, яка 10 листопада 2017 року Указом Президента призначена суддею Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду, сьогодні була звільнена з посади члена Вищої ради правосуддя за власним бажанням.


Як повідомив на засіданні член ВРП Ігор Бенедисюк, суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ А.Олійник була призначена членом Вищої ради юстиції 26 вересня 2014 року XII позачерговим з’їздом суддів України, передає «Закон і Бізнес». Із 2 лютого 2017 року А.Олійник була включена до складу Третьої Дисциплінарної палати ВРП.

А.Олійник подякувала членам ВРП за спільні роки праці. «Вважаю, що ця праця була напружена, досить нелегка з урахуванням тих завдань, які були визначені для ВРП Конституцією України і Законом України «Про Вищу раду правосуддя», і обсягу тих питань і матеріалів, які ми з вами розглядали. Я дуже вдячна вам за спільну працю, яка, на мою думку, є важливою для держави і суспільства», – сказала А.Олійник.

Нагадаємо, що, як зазначав «ЗіБ», члени ВРП, відряджені до Ради, фактично не можуть змінити місце роботи, не повернувшись до «рідної» установи, тобто не подавши заяву про складання повноважень члена ВРП. Адже за законодавством особу, яка перебуває у відрядженні, неможливо звільнити або перевести до іншої установи.

Наразі у складі ВРП залишається працювати колега А.Олійник — секретар Першої дисциплінарної палати ВРП Алла Лесько, яка також призначена до складу нового ВС. Вона обіцяла визначитися із своїм місцем роботи до чергового з’їзду.

До речі, у порядку денному чергового ХV з’їзду суддів значиться і питання обрання членів ВРП. Однак, оголошувати конкурс можна лише на посади, що будуть вакантними за 45 днів до проведення з’їзду, який призначений на 5 березня.

Закон і Бізнес