Закон і Бізнес


Кандидатів у судді стане більше: рішення ВККС


№51-52 (1349-1350) 30.12—31.12.2017
12143

Вища кваліфікаційна комісія суддів дозволила кандидатам у судді з третього добору подати документи для участі в нинішньому доборі.


ВККС прийняла рішення про реалізацію права взяти участь у доборі на посаду судді кандидатами, які були зараховані до резерву на заміщення вакантних посад суддів та включені до рейтингового списку, закінчення 3-річного строку перебування в якому припало на період одного року до набрання чинності законом «Про судоустрій і статус суддів» або 90-та днів після набрання ним чинності.

Йдеться про претендентів з третього добору, які були зараховані до резерву на заміщення вакансій 23 грудня 2013 року. З 15 до 31 січня 2018 року вони мають подати до ВККС засобами поштового зв’язку документи для участі в нинішньому, четвертому, доборі, оголошеному ВККС 3 квітня 2017 року.

Ці правники, як і кандидати з другого добору, зможуть взяти участь у доборі без складення відбіркового іспиту та проходження спеціальної підготовки у Національній школі суддів. Вони долучаться до добору вже безпосередньо на стадії проведення кваліфікаційного іспиту.

До речі, деякі представники третього добору беруть участь у четвертому доборі за загальними правилами і вже пройшли відбірковий іспит. Тепер вони можуть продовжити участь у доборі за цими правилами або ж відмовитися від проходження спецпідготовки і відразу йти на кваліфіспит. Крім того, кандидати, які провалили відбірковий іспит та припинили участь у доборі, мають право повернутися до добору на стадію проведення кваліфіспиту.