Закон і Бізнес


Працюють на «відмінно»


№50 (1348) 23.12—29.12.2017
4446

Кожні 9 з 10 відвідувачів Господарського суду Одеської області оцінили як «добре» та «відмінно» якість роботи установи. Такими виявилися результати анонімного опитування, що проводилося на початку грудня.


В анкетуванні прийняли участь 124 респонденти. Відвідувачам було запропоновано відповісти на 8 доволі простих запитань задля виявлення об’єктивної оцінки якості роботи та рівня довіри громадян до установи.

З отриманих відповідей зроблено висновок, що якість роботи суду Одеської області в цілому відповідає оцінкам «добре» (34%) та «відмінно» (55%). Це засвідчило високий рівень довіри громадян до суду.

Прикметно, що більше половини респондентів зверталися за судовим захистом 5 і більше разів упродовж року. При цьому три чверті опитуваних довіряють складу суду, який розглядає їхню справу. Більше того, навіть якщо їхні вимоги не будуть задоволені, 54% не вважатимуть таке рішення незаконним.

Водночас, переважна більшість (78%) не довіряють інформації про суди та суддів, що поширюється у ЗМІ.

Як повідомили «ЗіБ» у прес-службі ГСОО, відповіді взяті до уваги. Крім цього, керівництвом регулярно вживаються заходи з удосконалення якості роботи установи, ввічливого та коректного ставлення суддів та працівників апарату до відвідувачів.