Закон і Бізнес


Чудо-свято на Волині


Голова суду Михайло Квятковський, суддя-спікер Анатолій Пахолюк та начальник ТУ ДСА у Волинській області Наталія Коцирій провели у цей день брифінг для ЗМІ. (Фото Романа Домбровського)

№50 (1348) 23.12—29.12.2017
8987

Протягом багатьох років Луцький міськрайонний суд Волинської області розміщувався у трьох приміщеннях, які аж ніяк не були пристосовані до сучасних вимог. Нарешті 19 грудня відбулася урочиста церемонія відкриття будинку правосуддя для цієї установи.


У вітальному слові начальник територіального управління Державної судової адміністрації в Волинській області Наталія Коцирій зазначила: «Не випадково така історична подія, як відкриття палацу правосуддя, якого волинська громада чекала довгих 25 років, відбувається саме у день святого Миколи Чудотворця, який є охоронцем і покровителем Луцька. Впевнена, що у стінах новозбудованої будівлі громадяни отримають не лише комфортні умови, а й ефективний судовий захист».

Участь у церемонії взяли судді та ветерани судових установ Волині, представники виконавчої влади області та міста.

Як повідомили «ЗіБ» у прес-службі установи, після завершення урочистостей учасники заходу мали можливість оглянути новобудову, обладнану за останніми вимогами до приміщень судів. Будинок правосуддя має 8 залів судових засідань, кімнати для свідків, адвокатів, захисників, прокурорів, конференц-зал тощо. Усе це, сприятиме покращенню доступу до правосуддя та комфорту відвідувачів.