Закон і Бізнес


Анонс правових подій тижня 18–22 грудня


18.12.2017 09:03
3409

Цього тижня у Києві пройде семінар, присвячений процесуальній реформі. Також відбудуться засідання комітету з податкового та митного права і секції судових експертів АПУ. Про ці та інші події читайте в анонсі від «ЗіБ».


18 грудня

Вища кваліфікаційна комісія суддів засідатиме у складі колегій. Розглядатимуться питання допуску кандидатів до участі у конкурсі на зайняття вакантних посад суддів Вищого суду з питань інтелектуальної власності. На цей день запрошено 19 претендентів, ще 20 — на 22 грудня.

Працюватиме друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. Вона вивчить 3 дисциплінарні справи та 41 скаргу на дії суддів.

У Києві пройде засідання комітету з податкового та митного права Асоціації правників України. Обговорюватимуться новації в Кодексі адміністративного судочинства та погляд на них суддів та адвокатів.

У Львові розпочнеться дводенний семінар «Реалізація права на ефективний захист у світлі змін до процесуального законодавства». Навчання для представників окружних адміністративних судів організовує львівське регіональне відділення Національної школи суддів.

У Ковелі зберуться загальні збори відділення Асоціації правників України у Волинській області. Вони обговорять результати діяльності за цей рік, оберуть раду та голову відділення, а також визначаться з планами на рік прийдешній.

19 грудня

В Івано-Франківську відбудеться діловий сніданок з представниками юридичного бізнесу. Метою зустрічі, що організовує відділення Асоціації правників України в Івано-Франківській області, є налагодження ділових контактів і надання інформації щодо розширення масштабів діяльності.

20 грудня

Засідатимуть друга і третя дисциплінарні палати Вищої ради правосуддя. Загалом планується розглянути 5 дисциплінарних справ та 55 скарг на дії суддів.

У Києві працюватимуть секції судових експертів Асоціації правників України. Обговорюватиметься законопроект «Про судово-експертну діяльність в Україні» (№6264).

В Апеляційному суді Миколаївської області пройде семінар «Українське ділове мовлення. Мистецтво правового письма». Навчання проводять відділ підготовки суддів, одеське регіональне відділення Національної школи суддів.

21 грудня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. Вона визначиться із поданнями Президенту про призначення 3-х суддів та 4-ма скаргами на рішення дисциплінарних палат. Також Рада має відреагувати на 6 повідомлень про втручання у здійснення правосуддя.

Працюватиме кваліфікаційна палата Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Вона продовжить співбесіду для визначення результатів первинного кваліфікаційного оцінювання судді з Комсомольського районного суду м.Херсона.

У Києві пройде семінар, присвячений процесуальній реформі. Його учасники обговорять новели редакцій Господарського та Цивільного процесуальних кодексів та Кодексу адміністративного судочинства.

У столиці обговорять доктрину «економічного примусу» в торгівлі сільськогосподарськими товарами. Учасники заходу, що організовує Асоціація правників України, дізнаються про особливості англійського торгового права, критерії задоволення вимог та практичні аспекти при торгівлі с.-г. товарами.

22 грудня

В Окружному адміністративному суді м.Києва збереться круглий стіл «Статус біженця та додатковий захист: законодавство та судова практика». Його проводить відділ підготовки суддів Національної школи суддів спільно з благодійним фондом «Право на захист».

Закон і Бізнес