Закон і Бізнес


На допомогу малим

Держустанови й чиновників переведуть у провінцію


№49 (1347) 16.12—22.12.2017
6568

Через необхідність розвитку малих міст і задля боротьби з «вимиранням» провінції влада вирішила запустити програму перенесення робочих місць у державному секторі з Таллінна в інші міста країни.


Міністр державного управління Яак Ааб надіслав уряду лист про те, що вже в середині січня йому необхідно подати план, як саме вивести зі столиці центральні контори відразу кількох державних установ.

Планується це зробити з Інспекцією захисту даних, Інспекцією праці, Центром управління державними лісами, Департаментом навколишнього середовища, Інспекцією навколишнього середовища, Земельним департаментом, Агентством навколишнього середовища, цільовими установами Innove «Освітня інфотехнологія», «Цільовий капітал громадянського суспільства» та Центром інвестицій у навколишнє середовище. Крім того, за межі Таллінна частково будуть переведені Департамент соціального страхування й Інститут розвитку здоров’я.

Як відзначає Sputnik, на керівників деяких держустанов послання міністра звалилося немов сніг на голову, оскільки раніше їм обіцяли, що переїде тільки частина працівників, а головні контори залишаться в столиці.

Вже зроблено розпорядження про перенесення більше ніж тисячі робочих місць у повітові центри.