Закон і Бізнес


У Мінфіні обіцяють впровадити «податкову прозорість»


12.12.2017 09:33
3321

У Мінфіні заявили про намір боротися в межах Глобального Форуму з платниками податків, які приховують свої активи в офшорах. Для цього імплементують стандарти обміну інформацією за запитом (EOIR) та автоматичного обміну фінансовою інформацією (AEOI).


Про це повідомили в Міністерстві фінансів під час презентації Дорожньої карти щодо впровадження зазначених міжнародних стандартів прозорості та обміну інформацією в податковій сфері «Податкова прозорість: EOIR / AEOI CRS» в Україні, передає «Закон і Бізнес».

У такий спосіб українська податкова адміністрація матиме змогу з міжнародними колегами виявляти тих, хто ухиляється та відмовляється від сплати податків.

«Декілька податкових скандалів, що сталися протягом останніх кількох років, виявили усю глибину та масштаб проблеми – великі обсяги коштів тримаються в офшорах та не оподатковуються. Наразі країни світу об’єдналися та виробили глобальну відповідь на питання ухилення від сплати податків. Україна має найближчим часом долучитися до впровадження стандартів прозорості та обміну інформацією. Саме для цього ми розробили чіткий план дій та маємо його виконувати», – зазначив міністр фінансів Олександр Данилюк.

Ознайомитися з презентацією Дорожньої карти можна тут.

Закон і Бізнес