Закон і Бізнес


В Одесі відкрили Центр судової комунікації


06.12.2017 13:42
5946

На базі Одеського апеляційного господарського суду відкрито Центр судової комунікації Одеської області. А голови судів Одещини своїми підписами закріпили наміри про взаємодію і співпрацю судової системи Одеської області в інформаційно-медійному просторі.


Про це повідомляє прес-служба Одеського апеляційного господарського суду, передає «Закон і Бізнес». Центр має на меті покращити інформування громадян про діяльність судової влади Одеської області, забезпечити всеохоплюючий діалог між судами, ЗМІ та громадськістю задля покращення доступу до правосуддя у судах загальної, господарської та адміністративної юрисдикції.

Центр вже має власну електронну скриньку – odpresscenter@gmail.com – а також YouTube-канал. Незабаром планують відкрити офіційну сторінку і на Facebook.

Центр відкрито за сприяння україно-канадського проекту «Підтримка судової реформи в Україні». Директор Управління міжнародних програм Офісу Уповноваженого з питань федеральних суддів Канади Олег Шаков наголосив: «Ми хочемо налагодити цю співпрацю в масштабах регіону для того, щоб суди могли надавати правдиву інформацію, яка була б одночасно об’єктивно висвітлена журналістам та цікава для громадськості».

«Дуже важливо, щоб люди зрозуміли, що таке судова влада не на підставі гучних гасел та окремих резонансних справ, а побачили її реальну роботу. У світлі глобальної судової реформи, зміни всіх процесуальних кодексів, вкрай важливо інформувати громадськість, в який спосіб вони можуть захистити свої порушені права або оспорюванні інтереси. Саме за допомогою створеного майданчику між ЗМІ, громадськістю та судами, ми зможемо оперативно інформувати громадян про те, що відбувається в судові системі», – зазначила на відкритті Центру голова Одеського апеляційного господарського суду Наталія Богацька.

Основними завданнями Центру є:

– створення безбар’єрної комунікації між судами, ЗМІ та громадськістю;

– активне інформування громадськості про роботу судів, з метою підвищення іміджу судової влади;

– допомога судам у підготовці інформаційних матеріалів;

– створення платформи для проведення брифінгів, прес-конференцій, семінарів, тренінгів та інших заходів, для представників судової влади та журналістської спільноти задля підвищення рівня їх знань;

– надання підтримки прес-секретарям та суддям-спікерам Одеської області в їх комунікаційній діяльності;

– висвітлення актуальних питань системи судів, як процесуального, так і організаційно-адміністративного характеру.

Закон і Бізнес