Закон і Бізнес


Анонс правових подій тижня 4–9 грудня


04.12.2017 09:02
3751

Цього тижня у Львові та Києві відбудеться круглий стіл «5 років захисту за новими правилами. Потреба в модернізації КПК. Що на часі?», а також пройде ІІ міжнародний форум корпоративних директорів. Про ці та інші події читайте в анонсі від «ЗіБ».


4 грудня

Засідатиме друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. Вона вивчить 4 дисциплінарні справи та 8 скарг на дії суддів.

У Чернівцях розпочнеться дводенний семінар «Практичні аспекти застосування судами України законодавства щодо протидії торгівлі людьми, особливо малолітніми та дітьми». Навчання для суддів місцевих та апеляційних судів проводить Чернівецьке регіональне відділення Національної школи суддів спільно з представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні.

5 грудня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. Розглядатиметься питання про звільнення судді Оболонського районного суду м.Києва на підставі п.3ч.6ст.126 Конституції, низка скарг на рішення дисциплінарних палат ВРП, а також звернення про втручання в діяльність судді, що надійшло з Ковпаківського районного суду м.Сум.

У Києві відкриється ІІ міжнародний форум корпоративних директорів. Його учасники обміняються досвідом та обговорять новації законодавства щодо створення й роботи ефективної системи корпоративного управління.

У Львові пройде круглий стіл «5 років захисту за новими правилами. Потреба в модернізації КПК. Що на часі?» Його організовує Асоціація правників України за фінансової підтримки проекту Ради Європи «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції». Аналогічний круглий стіл відбудеться 7 грудня в Києві.

6 грудня

Працюватиме третя дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. У порядку денному — 5 дисциплінарних справ та 20 скарг на дії суддів.

7 грудня

Вища кваліфікаційна комісія суддів працюватиме у складі палати з питань добору і публічної служби суддів. Цього та наступного дня вирішуватимуться питання щодо внесення подання про відрядження суддів до іншого суду того самого рівня та спеціалізації.

Засідатиме перша дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. Вона проаналізує 4 дисциплінарні справи та 31 скаргу на дії суддів.

У Миколаєві пройде семінар «Стандарти Європейського суду з прав людини. Гарантовані права, їх захист». Навчання проводитиме відділ підготовки суддів, Одеське регіональне відділення Національної школи суддів спільно з Центральним районним судом м.Миколаєва.

8 грудня

У Львові спеціалісти патентно-юридичної компанії IPStyle проведуть безкоштовний семінар «Юридичні аспекти в ІТ: охорона прав на інтелектуальну власність». Він буде максимально корисним для керівництва та юристів ІТ-компаній, незалежних розробників, та людей, які планують або вже створили власні компанії.

У Чернівцях проходитиме семінар «Особливості кримінального провадження щодо неповнолітніх». Його організовують відділ підготовки суддів, Чернівецьке регіональне відділення Національної школи суддів.

У Миколаєві відбудеться семінар «Захист прав біженців, шукачів притулку та інших вразливих категорій іноземців та осіб без громадянства в Україні». Навчання проводитиме відділ підготовки суддів, Одеське регіональне відділення Національної школи суддів спільно з ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини».

9 грудня

У Сєвєродонецьку пройде семінар з підвищення кваліфікації адвокатів. Навчання проводитиме Національна асоціація адвокатів України.

Закон і Бізнес