Закон і Бізнес


Оргкомітет ВС простежить за звільненням суддів з попередніх місць роботи


14.11.2017 12:29
5575

Найближчим часом буде створений організаційний комітет, який займеться формуванням суддівського штату нового Верховного Суду.


Про це заявив голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк під час відкриття орієнтаційного курсу для суддів ВС, передає кореспондент видання «Закон і Бізнес».

Ті судді ВС, які наразі відправляють правосуддя в інших судах, повинні бути виключені з їхніх штатів і включені в штат ВС. Саме цим, за словами З. Холоднюка, і буде займатися організаційний комітет. До речі, вчора, 13 листопада, судді Касаційного цивільного суду і Касаційного кримінального суду в складі ВС уже обрали по три представники до оргкомітету.

Актуальним залишається формування апарату ВС. Однак в ДСА не переймаються з цього приводу. Уже призначений виконувач обов'язків керівника апарату ВС – Віктор Капустинський.

Вирішене питання і з фінансуванням. В ДСА запевняють, незважаючи на те, що в законі про державний бюджет ідеться про фінансування Верховного Суду України, законодавство дає змогу профінансувати новий ВС. Сам ВС уже є самостійним розпорядником коштів, оскільки 9 листопада був зареєстрований, як юридична особа.

Нагадаємо, Сергій Прилипко під час відкриття Програми орієнтаційного курсу для суддів ВС зазначив, що судді ВС стали суддями в дуже складний період, і за результатами їх роботи громадськість зробить висновки щодо того, відбулася судова реформа, чи ні.

Разом з НШСУ над курсом працювали 5 міжнародних проектів – Проект USAID «Нове правосуддя», Проект Ради Європи «Підтримка впровадження судової реформи в Україні», Проект ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні», Українсько-канадський проект «Підтримка судової реформи» , Проект ОБСЄ «Розробка стандартизованих програм підготовки суддів».

Закон і Бізнес