Закон і Бізнес


Не всі працівники апарату ліквідованих судів потраплять до ВС


13.11.2017 15:52
511137

Незабаром ВСУ, ВАС, ВГС, ВСС будуть ліквідовані, але продовжити свою кар'єру в новому закладі – Верховному Суді – вдасться не кожному працівнику апарату цих судів.


Про це заявив голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк під час брифінгу для журналістів в рамках позачергового XIV з'їзду суддів, передає кореспондент «ЗіБ».

Зараз в апараті Верховного Суду України, Вищого адміністративного суду, Вищого господарського суду та Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ приблизно 1300 працівників.

 «Не всі з них матимуть можливість працювати в апараті ВС», – зазначив З.Холоднюк.

За його словами, при визначенні чисельності працівників апарату використовуватиметься коефіцієнт «один до п'яти». Тобто на одного суддю ВС припадатиме 5 працівників апарату.

Виходить, приблизно лише половина працівників апарату ВСУ та трьох вищих спеціалізованих судів можуть розраховувати на роботу у ВС.

«Роботи вистачить для всіх», – запевнив голова ДСАУ. Адже, за його словами, зараз є вакансії і в самій ДСАУ. Найближчим часом буде створений Вищий суд з питань інтелектуальної власності, в майбутньому – і Вищий антикорупційний суд, тому, на думку З.Холоднюка, працівники апарату зможуть піти на роботу й до цих нових інституцій.

«Крім того, Президент заявив про створення військового суду», – наголосив очільник ДСАУ.

Нагадаємо, сьогодні делегати XIV з'їзду суддів вперше обрали суддю КС на конкурсних засадах. Ним став Віктор Городовенко, який до цього очолював Апеляційний суд Запорізької області.

Закон і Бізнес