Закон і Бізнес


Тепліше нікуди


№43 (1341) 11.11—17.11.2017
4215

Експерти Всесвітньої метеорологічної організації (WMO) констатували, що цей рік може стати одним із трьох найтепліших в історії спостережень із рекордними показниками екстремальної погоди. Такі дані обнародувані в день відкриття в Бонні конференції ООН щодо зміни клімату.


Середня глобальна температура із січня до вересня 2017 року була приблизно на 1,1 °С вищою за аналогічний показник доіндустріальної епохи. «Ми стали свідками надзвичайної погоди, це й температура, що перевищує 50 °С в Азії, рекордні урагани в Карибському басейні й Атлантиці, що досягли берегів Ірландії, руйнівні мусонні повені й невпинна засуха у Східній Африці», — наголосив генеральний секретар WMO Петтері Таалас.

Основною причиною кліматичних змін він назвав «збільшення концентрації парникових газів у результаті діяльності людини». Серед головних загроз названі продовольча безпека, загальний ризик захворювань і смертності у зв’язку з надмірним теплом, а також збільшення кількості біженців, пише DW.

Близько 30% населення світу нині живе в екстремальних кліматичних умовах. А головуючі на конференції Фіджі й зовсім ризикують піти під воду, якщо внаслідок глобального потепління триватиме підвищення рівня світового океану.