Закон і Бізнес


Криптовалютою зацікавилися у ВАСУ


07.11.2017 15:54
4026

Як урегулювати розвиток таких нових технологій, як криптовалюта і блокчейн, забезпечити фінансову стабільність держави, а добросовісним власникам криптовалюти захистити свої інтереси? Ці питання обговорять 24 листопада у ВАСУ.


24 листопада 2017 року відбудеться конференція «Правові аспекти криптовалюти в Україні», яку організовують Вищий адміністративний суд України, Всеукраїнська асоціація адміністративних суддів, Асоціація податкових радників, Асоціація адвокатів України, Національна школа суддів України та платформа Taxlink.

Як повідомили «ЗіБ» у ВАСУ, під час конференції учасники матимуть змогу висловити позиції щодо правового статусу криптовалют України та обговорити відповідні законопроекти. Як відомо, Україна однією з перших у світі презентувала законодавчу базу для регулювання обігу криптовалюти. Нині у Верховній Раді України зареєстровано два законопроекти з цього питання, зокрема від 6 жовтня 2017 року №7183 «Про обіг криптовалюти в Україні» та від 10 жовтня 2017 року №7183-1 «Про стимулювання ринку криптовалют та їх похідних в Україні».

Оскільки відсутній значний досвід інших країн у таких питаннях та однозначне розуміння поняття криптовалюти, всім гілкам влади потрібно тісно взаємодіяти для впровадження в Україні найбільш досконалого законодавства в цій сфері. Адже неврегульований розвиток таких нових технологій, як криптовалюта і блокчейн, створює значні виклики фінансовій стабільності та безпеці держави, оскільки можливість анонімності і відсутність фактичного контролю з боку державних структур сприяє тінізації економіки, до того ж навіть добросовісні власники криптовалюти, у силу їх віртуальності та анонімності, фактично позбавлені можливості захистити свої інтереси в адміністративному чи судовому порядку. Саме тому фахове обговорення правових аспектів криптовалюти є актуальним в умовах сьогодення.

До участі на конференції запрошені судді, науковці, юристи, представники виконавчої та законодавчої гілок влади. Реєстрація триватиме до 18:00 20 листопада 2017 року.

Докладніше про захід – тут.

Закон і Бізнес