Закон і Бізнес


У НААУ пропонують провести у ВР слухання щодо нового Закону про адвокатуру


07.11.2017 10:57
3782

Профільні комітети Верховної Ради України мають провести парламентські слухання із залученням широкого кола осіб щодо порушення прав та гарантій адвокатської діяльності та доцільності та обґрунтованості внесення змін щодо законодавства про адвокатуру.


Відповідну резолюцію було ухвалене за підсумками розширеного засідання Комітету захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності НААУ, повідомляє «ЗіБ».

Темою засідання став проект змін до закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», який був підготовлений без участі представників НААУ. На думку голови Комітету Ганни Боряк, така ситуація потребує не лише консолідації адвокатської спільноти, але і міжнародної реакції.

«Знищується, власне, інститут адвокатури, і професія опиняється під загрозою, адже законопроект опрацьовується кулуарно, і нічого доброго це нам не обіцяє. При цьому кількість порушень прав адвокатів зростає, і цей показник найбільший саме в Києві», – сказала Г.Боряк.

Комітет закликав не ухвалювати будь-яких змін до законодавства про адвокатуру без безпосереднього обговорення з професійною спільнотою адвокатів. При цьому адвокати пропонують профільним комітетам Верховної Ради України провести парламентські слухання із залученням широкого кола осіб щодо порушення прав та гарантій адвокатської діяльності та доцільності та обґрунтованості внесення змін щодо законодавства про адвокатуру.

Також Комітет звернувся до голови НААУ Лідії Ізовітової із закликом інформувати міжнародну спільноту (зокрема через закордонні представництва НААУ) щодо порушення прав адвокатів в України в т.ч. шляхом прийняття змін до законодавства, які звужують незалежність адвокатури України, а відтак зумовлюють порушення права на захист та справедливий суд.

Закон і Бізнес