Закон і Бізнес


РСУ потрібні регіональні представництва


06.11.2017 17:18
5162

33 члени Ради суддів України не зможуть упоратися з усіма завданнями, покладеними на орган суддівського самоврядування. Тож судді з регіонів мають допомагати їй.


Таку думку в межах обговорення на Хмельницькому судовому форумі питання про роботу та потенціал Комітету РСУ з питань забезпечення гарантій незалежності суддів, правового захисту суддів, соціального захисту суддів та їхніх сімей висловив член правління Асоціації розвитку суддівського самоврядування, суддя Ленінського районного суду м.Дніпропетровська Дмитро Мовчан, передає кореспондент видання «Закон і Бізнес».

Суддя зазначив: замість того, щоб говорити, що РСУ нічого не робить у зазначених сферах, суддям варто самим допомогти цьому органу суддівського самоврядування. Для цього потрібно створити певні представництва ради в регіонах, аби судді в кожній області могли безпосередньо долучатися до самоврядницької роботи.

Д.Мовчана підтримала суддя Авдіївського міського суду Донецької області Олена Панченко. На її думку, якщо будуть створені регіональні представництва, то судді області в разі потреби зможуть оперативно зібратися і вирішити нагальне питання.

Очевидно, створення представництв ради дасть змогу виправити ті неузгодженості між ланками суддівського самоврядування, що виникли внаслідок законодавчих змін.

Як нагадав член РСУ, суддя Окружного адміністративного суду м.Києва Руслан Арсірій раніше були конференції суддів судів кожної з юрисдикцій: адміністративної, господарської та загальної. Судді могли оперативно збиратися та вирішувати важливі питання. Утім, після законодавчих змін така ланка самоврядування зникла.

Хмельницький судовий форум – 9 регіональний форум, який проводить АРССУ за підтримки Асоціації правників України. Захід відбувається в рамках реалізації грантового проекту «Підтримка розвитку суддівського самоврядування» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

Закон і Бізнес