Закон і Бізнес


У кожному загальному суді має бути бухгалтер, – думка


06.11.2017 12:25
7223

Зважаючи на те, що планується укрупнити місцеві загальні суди, в кожній установі необхідно впровадити посаду бухгалтера.


З такою пропозицією виступила суддя Хмельницького окружного адміністративного суду Діана Гнап під час Хмельницького судового форуму «Рада суддів України: потенціал та реалії», передає кореспондент «ЗіБ».

При цьому суддя зазначила, що в адміністративних судах, як і в господарських, є власна бухгалтерія. І завдяки цьому немає необхідності звертатися в теруправління Державної адміністрації, приміром, за конвертами та ручками. «Посада бухгалтера повинна бути в кожному суді», – наголосила Д.Гнап. Суддя аргументує це і тим, що незабаром планується укрупнити місцеві загальні суди. Тож штатна чисельність цих установ збільшиться.

Також, за словами Д.Гнап, нині стратегічне завдання суддів – не відновлення, а здобуття довіри. «Необхідно на законодавчому рівні закріпити онлайн-трансляцію судових засідань», – подала ідею суддя.

Хмельницький судовий форум – 9 регіональний форум, який проводить АРССУ за підтримки Асоціації правників України. Уперше форум проходить у стінах вищого навчального закладу – Хмельницького університету управління та права. Захід відбувається в рамках реалізації грантового проекту «Підтримка розвитку суддівського самоврядування» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

Закон і Бізнес