Закон і Бізнес


Дві юрфірми встановили «монополію» в органах судової влади


03.11.2017 17:34
42216

Аналіз біографій деяких юристів, які незабаром стануть суддями нового Верховного Суду, а також членів Вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів показав: більшість з них свого часу працювали на благо двох юридичних фірм.


Так, у «Василь Кісіль і партнери» в різні періоди працювали: член ВРП Вадим Беляневич (крім того, 12 років він був адвокатом в АО «Адвокатська фірма «Сергій Козьяков і партнери». Як відомо, нині Сергій Козьяков – голова ВККС), член ВККС Андрій Козлов. До того ж у «Василь Кісіль і партнери» працювали і юристи, яких незабаром Президент призначить на посаду суддів ВС: Ганна Вронська, Іван Міщенко, В'ячеслав Пєсков, Віктор Пророк.

До слова: у «Василь Кісіль і партнери» працював і нинішній заступник глави Адміністрації Президента Олексій Філатов, який безпосередньо причетний до реформування судової системи. У його офіційній біографії немає відомостей, що він працював в ще одній юрфірмі – «Проксен», але така інформація є в Інтернеті. Також у «Проксені» працював вищезгаданий С. Козьяков і майбутній суддя ВС – Ігор Ткач.

Закон і Бізнес