Закон і Бізнес


Попит на мудрих


№42 (1340) 04.11—10.11.2017
9284

Найпоширенішим у світі в 2017 році стало ім’я Софія. Такого висновку дійшла експерт і засновник сайту про імена дітей Лаура Воттенберг.


Як повідомляє Daily Express, вона проаналізувала дані про імена новонароджених у 48 державах. Експерт з’ясувала, що це ім’я лідирує в Італії, Швейцарії, Словенії, Мексиці, Росії, Естонії, Аргентині та Чилі.

«Мене просто вразило, що люди різних культур, котрі говорять різними мовами, обрали одне й те ж звучання імені», — зізналася Л.Воттенберг.

Утім, у такій популярності імені Софія навряд чи варто шукати сенсацію. Річ у тому, що воно є в багатьох мовах — Зофія, Софі, Зофі, Суфія, Зофья, Суфіє — і властиве як православ’ю, так і католицизму. Та й саме значення імені  («мудрість», «мудра») мабуть, підштовхує жінку до того, щоб дати дочці таке наймення. Очевидно, тут спрацьовує правило: хай наші діти будуть розумніші за нас.

В Україні ім’я Софія також перебуває в п’ятірці найпопулярніших. Причому, як підрахували у Мін’юсті, в I півріччі цього року саме так називали більшість дівчаток, які народилися в Києві.