Закон і Бізнес


Чи потрібна реформа юросвіти, - вирішують експерти у Києві


01.11.2017 13:02
4444

Чи потребує Україна окремого закону про юридичну освіту та юридичну професію? Чи потрібна наскрізна магістратура? Чи опиняться юрисконсульти та викладачі правничих шкіл за межами юридичного цеху?


Сьогодні, 1 листопада, Асоціація правників України обговорює практичні аспекти проекту закону «Про юридичну (правничу) освіту і загальний доступ до правничої професії», ініційованого Комісією АПУ з питань удосконалення юридичної освіти.

Проект містить багато новел, які можуть радикально змінити структуру та зміст підготовки майбутніх правників в Україні. Водночас, до його положень є ціла низка критичних зауважень, що свідчить про необхідність подальшого публічного обговорення проекту та вдосконалення його змісту.

Серед доповідачів та учасників – провідні юристи, народні депутати, представники USAID, ОБСЄ, Міністерства юстиції, Міністерства освіти і науки України, а також вітчизняні науковці.

Свою участь підтвердили заступник Голови Верховної Ради Оксана Сироїд, заступник міністра освіти і науки України Юрій Рашкевич, національний менеджер програми верховенства права та прав людини Координатора проектів ОБСЄ в Україні Наталія Беца, декан факультету правничих наук Національного університету «Києво-Могилянська академія» Денис Азаров, голова Комітету АПУ з конституційного права, адміністративного права та прав людини, старший радник Kesarev Consulting Альона Шуліма та інші.

Модератором заходу виступає координатор Комісії АПУ з питань удосконалення юридичної освіти, керівник правничих проектів Українського католицького університету, керуючий партнер юридичної фірми Dexis Partners Іван Городиський.

Докладніше – за посиланням.

Закон і Бізнес