Закон і Бізнес


Оновлення переліку


№42 (1340) 04.11—10.11.2017
6102

Верховній Раді запропонували привести у відповідність назви місцевих прокуратур та подекуди змінити їх територіальну підслідність. Проте є й альтернативний цьому варіант.


Структура місцевих прокуратур та їхні назви наразі визначені у додатку до закону «Про прокуратуру» від 14.10.2014 № 1697-VII. Проте через зміни назв деяких населених пунктів та районів, цей перелік подекуди не відповідає новому найменуванню адміністративно-теріторіальних одиниць.

Проект закону «Про внесення змін до Закону України "Про прокуратуру" щодо визначення переліку та територіальної юрисдикції місцевих та військових прокуратур» (№7199-1) передбачає узгодити назви міст, селищ та районів та прокуратур. Принагідно — змінити розподіл юрисдикції деяких з них.

Наприклад, Іванківській, Поліський та Макарівський райони, що на Київщині, передадуть до відання Фастівської місцевої прокуратури.  Летичівський район Хмельницької та Куликівський — Чернігівської областей, а також м.Люботин, які наразі числиться одразу за двома прокуратурами, залишать за Хмельницькою, Чернігівською та Харківською №6 місцевими прокуратурами, відповідно.

Водночас, основний варіант (проект №7199) пропонує віддати Генеральному прокурору право визначати назви та юрисдикцію місцевих підрозділів.

У будь-якому випадку прокуратурам, якщо вони мають намір замовляти нові бланки чи штампи, варто трохи зачекати з цим. Адже потім доведеться робити усе заново.