Закон і Бізнес


Добір суддів: стали відомі перші результати тесту з мови


Тест з української мови завалив кожен четвертий кандидат у судді.

31.10.2017 13:37
134764

Тест на визначення рівня володіння державною мовою в рамках відбіркового іспиту, який сьогодні у межах процедури добору суддів проводить ВККС, дав цікаві попередні результати.


Як повідомляє кореспондент «ЗіБ», за підсумками опрацювання трохи більше 200 бланків завдань, прохідний бар'єр у 30 балів подолали майже 75% правників. На даний момент найнижчий бал, який отримав один з кандидатів, - 8, найвищий - 40 (максимальний бал, який можна було набрати на тесті з мови).

За підрахунками комісії сканування робіт може зайняти 6-8 годин, то ж остаточні результати тесту з мови стануть відомі вже сьогодні.

О 12.50 кандидати в судді розпочали писати тест з перевірки рівня загальних теоретичних знань у галузі права. На 100 запитань претенденти відповідатимуть протягом трьох годин. Результати цього тесту стануть відомі вже завтра.

У той час, як кандидати проходять тестування з права, представники Вищої кваліфікаційної комісії суддів сканують бланки відповідей кандидатів на тест на визначення рівня володіння державною мовою. Автоматизована система одразу ж підраховує суму балів, яку набрав той чи інший кандидат. Однак прізвища претендентів невідомі: зазначається тільки код, який отримав кожний кандидат під час реєстрації.

Відеотрансляцію тестування можна дивитися за посиланням.

Закон і Бізнес