Закон і Бізнес


Ізраїльські адвокати запропонували спосіб вирішення проблеми стягнення боргів


27.10.2017 17:03
6130

В Ізраїлі до 2013 року стягнути борг з фізичної особи було практично неможливо через низьку платоспроможність громадян. І в цьому проблема була схожа з сьогоднішньою ситуацією в Україні.


Про фінансові ризики очима бізнесу розповіли представники Асоціації адвокатів Ізраїлю під час II Фінансового форуму ААУ, який проходить сьогодні в Києві, передає кореспондент газети «Закон і Бізнес».

Іноземні колеги відзначили, що для вирішення проблеми до законодавства були внесені зміни, що дозволили визнавати борг безнадійним після закінчення 18 місяців з моменту, коли він мав бути погашений. Можливо, припустили вони, це рішення було б цікавим і Україні.

Також під час сесії, що стосувалася участі адвоката у фінансових спорах, учасники Форуму обговорили практичні механізми захисту прав клієнтів при виведенні банків з ринку. Було відзначено, що тут можна на чекати виплат від Фонду гарантування вкладів, а вимагати через суд скасування постанови НБУ про виведення неплатоспроможного банку з ринку, спробувати стягнути гроші з держави або ініціювати кримінальне переслідування топ-менеджменту банку-банкрута.

Адвокати поговорили і про обшуки в банках. Зокрема, було відзначено, що в українців завищені очікування від безпеки збереження документів в скринці банку. Якщо слідчому буде необхідний доступ, він його отримає.

Закон і Бізнес