Закон і Бізнес


Анонс правових подій тижня 30 жовтня - 4 листопада


30.10.2017 09:05
3839

Цього тижня Вища кваліфікаційна комісія суддів проведе перший етап добору на посади суддів з 4537 претендентів, а у столиці пройде міжнародна конференція «Kiеv Arbitration Days 2017: мислити глобально!». Про ці та інші події читайте в анонсі від «ЗіБ».


30 жовтня

Стартує оцінювання на відповідність займаній посаді 999 служителів Феміди місцевих та апеляційних судів. Цього дня перші 111 суддів пройдуть перевірку особистих морально-психологічних якостей та загальних здібностей.

Засідатиме друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. Вона має розглянути 7 дисциплінарних справ та вивчити 21 скаргу на дії суддів.

У Чернігові збереться круглий стіл з питань реформування системи виконання судових рішень та діяльності приватних виконавців. Його організовують Асоціація правників України спільно з проектом ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні» та Міністерством юстиції.

31 жовтня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. Вона визначатиметься з унесенням подань Президентові про призначення двох та відрядження одного судді, а також щодо виходу у відставку 6 законників. Крім того, Рада має відреагувати на 2 повідомлення про втручання в правосуддя.

Вища кваліфікаційна комісія суддів проведе перший етап добору на посади суддів. Одночасно 4537 претендентів проходитимуть перевірку рівня загальних теоретичних знань у сфері права та рівня володіння державною мовою.

У Києві засідатиме комітет Асоціації правників України з корпоративного права та фондового ринку. Обговорюватимуться основні нововведення щодо розкриття інформації на фондовому ринку, вдосконалення порядку емісії цінних паперів тощо.

1 листопада

Засідатиме третя дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. Заплановано до розгляду 2 дисциплінарні справи та 13 скарг на дії суддів.

Комітет Асоціації адвокатів України з інтелектуальної власності проведе тематичну зустріч «Вищий спецсуд з питань інтелектуальної власності в Україні: формування та початок роботи». Обговорюватиметься процес створення нової установи, а також те, яким чином можна вдосконалити систему з урахуванням досвіду інших країн.

У столиці відбудеться дискусія щодо законопроекту «Про юридичну (правничу) освіту і загальний доступ до правничої професії». Її ініціює комісія Асоціації правників України з питань удосконалення юридичної освіти.

2 листопада

У Конституційному Суді обиратимуть очільника. Нагадаємо, що посада Голови КС стала вакантною в червні цього року. Наразі ці обов’язки виконує Віктор Кривенко.

Збереться на засідання Рада суддів. Цього дня вона проведе співбесіди з 18 кандидатами на посади суддів КС. Інші питання розглядатимуться наступного дня.

В Одесі обговорять актуальні проблеми корпоративного права України та новели законодавства. Захід організовують комітет Асоціації правників України з корпоративного права та фондового ринку спільно з регіональним відділенням АПУ в Одеській області, Центром комерційного права та Радою адвокатів Одеської області.

3 листопада

У Києві відкриється міжнародна конференція «Kiеv Arbitration Days 2017: мислити глобально!». Під час цього заходу, що проводитиме Асоціація правників України, провідні експерти у сфері міжнародного вирішення спорів та арбітри зі світовим ім’ям обговорять проблеми та перспективи міжнародного арбітражу.

4 листопада

У Тернополі пройде семінар з підвищення кваліфікації адвокатів. Навчання організовує Національна асоціація адвокатів України. 

Закон і Бізнес