Закон і Бізнес


Навіть не торкайтеся!


З 2003 року в Шотландії торкатися до дітей можна тільки відкритою долонею.

№41 (1339) 28.10—03.11.2017
35959

У Шотландії законодавчо заборонять фізичне покарання дітей. Таким чином, вона стане першою частиною Сполученого Королівства, де шльопання дітей буде оголошено поза законом.


Міністри з Глазго неодноразово заявляли, що не підтримують батьків, які використовують фізичне покарання стосовно дітей, проте про законодавчі заборони не розповідали.

Але незабаром все зміниться: депутат парламенту від партії зелених уніс відповідний законопроект. Як очікується, він буде прийнятий: міністри шотландського уряду вже заявили про відповідні наміри, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Згідно з пропозиціями, які обговорювалися все літо, діти отримають такий же правовий захист, як і дорослі.

Поки що шотландські батьки, з правової точки зору, можуть сказати, що фізичне насильство стосовно дитини було «виправданим». Тим самим уникнувши покарання, наприклад, за ляпанець по м’яких тканинах неслухняного чада. Хоча використовувати для фізичного покарання якісь предмети або бити дитину по голові заборонено і зараз.

В цілому ж у Великій Британії тілесні покарання цілком легальні. Головне, щоб від них не залишалося слідів на тілі. Прикметно, що під час проведених опитувань 2/3 британців висловилися проти заборони тілесних покарань, вважаючи, що в іншому разі процес виховання буде не таким ефективним і поведінка дитини різко погіршиться.