Закон і Бізнес


У ВККС розставили пріоритети


Фото: Олена Кібенко, facebook

24.10.2017 15:52
9273

Понад 6 тисяч суддів очікують проведення процедури кваліфікаційного оцінювання. Але Вища кваліфікаційна комісія суддів України не може витрачати на цю процедуру 10 років.


Про це заявив голова ВККС Сергій Козьяков під час конференції «Конкурс до Верховного Суду: кращий досвід, отримані уроки та перспективи», передає кореспондент «Закон і Бізнес».

Проведення кваліфікаційного оцінювання суддів сьогодні є одним з пріоритетних завдань комісії. Інше пріоритетне завдання – добір суддів. На даний момент на нього чекають 5338 кандидатів. 31 жовтня буде проведено 2 тестових іспити для 4,5 тис. претендентів на суддівські крісла.

Також в пріоритеті у ВККС внесення змін до документів, що стосуються проведення конкурсу до Верховного Суду. Після того, як матеріали щодо переможців конкурсу були передані до Вищої ради правосуддя, в комісії взялися за перегляд документації по методології оцінювання та регламенту органу. Керівник органу говорить про необхідність спрощення процедур оцінювання. Необхідні зміни будуть внесені найближчим часом.

Конференція, яка проходить сьогодні в Києві, проводиться за підтримки ВККС, ВСП, проекту USAID "Нове правосуддя", проекту ЄС "Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні", Українсько-Канадського проекту "Підтримка судової реформи в Україні".

Закон і Бізнес