Закон і Бізнес


Право на турботу

Вчительці оплатять лікарняний по догляду за собакою


Тепер в Італії собака не тільки друг людини, а й член сім’ї.

№40 (1338) 21.10—27.10.2017
5928

Жителька Рима домоглася в суді оплати відсутності на роботі через необхідність доглядати за своїм вихованцем. Це перший подібний випадок в італійській судовій практиці.


Викладачка з римського університету Сапієнца перемогла завдяки італійській організації з питань захисту прав тварин Anti-Vivisection League, юристи якої допомагали їй в суді.

Суддя задовольнив позов жінки, і тепер університет повинен визнати за нею право відсутності на робочому місці за «серйозними сімейними обставинами», повідомляє Бі-Бі-Сі.

Викладачка, яка вирішила зберегти анонімність, узяла два вихідні на роботі для догляду за 12-річним англійським сетером на кличку Кучіолла, котрий недавно переніс операцію. Жінка живе одна, і їй не було з ким залишити собаку.

Адвокати керувалися однією зі статей кримінального кодексу Італії, за якою господарям, котрі залишили своїх вихованців і тим самим піддали їх стражданням, може загрожувати ув’язнення на строк до року або штраф на суму до €10 тис.

«Це величезний крок уперед у визнанні того, що тварин тримають не для фінансової вигоди і не через їх працездатність, а як повноцінних членів сім’ї», — заявив президент організації LAV Джанлука Фелічетті.«Тепер кожен, хто опинився в подібній ситуації, зможе використати цей важливий судовий прецедент», — упевнений він.