Закон і Бізнес


Рік на вибори


№40 (1338) 21.10—27.10.2017
10258

Більше року знадобилося суддям Рівненського окружного адміністративного суду для того, аби визначитися із керівництвом. Урешті-решт шальки терезів схилилися на бік одного із кандидатів.


Посада очільника установи залишалася вакантною, починаючи із вересня 2016-го, коли голова РОАС Василь Шарапа вийшов у відставку. Увесь цей час обов’язки керівника суду виконувала його заступник — Людмила Жуковська.

Кілька спроб обрати нового голову не увінчалися успіхом. І лише 12 жовтня збори суддів нарешті визначилися із керівництвом. Посаду голови довірили Л.Жуковській, яка працює у суді із вересня 2008-го.

У 2014 році Вища кваліфікаційна комісія суддів рекомендувала перевести її до Львівського апеляційного адміністративного суду. Однак Верховна Рада не виконала свого обов’язку та не прийняла за 2 роки відповідної постанови. Тож у березні цього року вже Вища рада правосуддя залишила це подання без розгляду.

Таким чином Л.Жуковська продовжить очолювати РОАС уже без додатку «в.о.». Її заступником збори обрали Сергія Борискіна.

До речі, В.Шарапа посів 4 місце у рейтингу претендентів на посаду суддів Касаційного адміністративного суду і наразі очікує на нове призначення.