Закон і Бізнес


НБУ заборонив обіг купюри у 200 рублів (фото)


Ця купюра у 200 рублів заборонена в Україні.

17.10.2017 18:04
6411

НБУ заборонив банкам України здійснювати операції з банкнотами та монетами РФ із зображенням об’єктів, розташованих на окупованій території України.


Сьогодні, 17 жовтня, набула чинності постанова Правління НБУ від 13.10.2017 №103 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України та проведення деяких валютних операцій».

Згідно з документом, НБУ заборонив банкам (їх філіям, відділенням) і фінансовим установам України здійснювати касові, в тому числі валютно-обмінні, операції з банкнотами (банківськими білетами) та монетами Центрального банку Російської Федерації із зображенням мап, символів, будівель, пам’ятників, пам’яток археології, архітектури, історії, краєвидів та будь-яких інших об’єктів, розташованих на окупованих Росією територіях України та текстом, що стосується окупації РФ української території.

Напередодні Банк Росії ввів в обіг нову банкноту номіналом 200 рублів, на якій зображені Херсонес Таврійський і пам'ятник затопленим кораблям в Севастополі.

Заборона регулятора також поширюється на операції, що здійснюються під час купівлі/продажу готівкової іноземної валюти між банками.

Крім того, відповідно до постанови, фінансовим установам та ПАТ "Укрпошта" забороняється під час здійснення та виплати переказів приймати та видавати готівку іноземної валюти – банкноти (банківські білети) та монети Центрального банку РФ із вищезгаданими зображеннями та текстами.

Закон і Бізнес