Закон і Бізнес


Анонс правових подій тижня 17 - 21 жовтня


17.10.2017 09:03
3719

Цього тижня ВРП розгляне матеріали про призначення суддів. АПУ презентує законопроект щодо захисту інвесторів від зловживань на ринку капіталів. А НШС, ААУ, НААУ проведуть навчання по всій Україні. Про ці та інші події читайте в анонсі від "ЗіБ".


17 жовтня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. Вона розгляне матеріали про внесення Президентові подання про призначення 11 та відрядження одного судді, а також має вирішити, як реагувати на повідомлення про втручання в діяльність суддів, що надійшли з Господарського суду Одеської області та Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ.

18 жовтня

Засідатиме третя дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. Вона планує розглянути 7 дисциплінарних справ і 16 скарг на дії суддів.

У Києві відбудеться дискусія «Пародії як форма вільного використання твору». Комітет інтелектуальної власності спільно з комітетом з питань ЗМІ та рекламного права Асоціації правників України запрошують розібратись у питаннях законності використання чужих творів при створенні карикатур, пародій та інших прикладів вільного використання творів.

У столиці пройде семінар «Окремі аспекти розгляду справ про відшкодування шкоди, завданої ушкодженням здоров’я». Навчання проводитиме відділ підготовки суддів Національної школи суддів.

У Львові запрошують на семінар «Право на ефективний засіб правового захисту в адміністративному судочинстві». Його організовує львівське регіональне відділення НШС.

19 жовтня

Відбудеться презентація законопроекту щодо захисту інвесторів від зловживань на ринку капіталів (№6303). Її готує комітет Асоціації правників України з корпоративного права та фондового ринку.

У Дніпрі пройде семінар «Заходи забезпечення кримінального провадження». Навчання проводитиме Дніпропетровське регіональне відділення Національної школи суддів спільно з Апеляційним судом Дніпропетровської області.

У Львові збереться форум «Тренди корпоративного законодавства: осінь — весна». Захід організовує відділення Асоціації правників України у Львівській області.

В Одесі пройде семінар «Заходи забезпечення кримінального провадження і підстави їх застосування». Навчання проводитиме Одеське регіональне відділення НШС спільно з Апеляційним судом Одеської області.

У Чернівцях розпочнеться дводенний семінар «Особливості та окремі питання підготовки суддів до кваліфікаційного оцінювання». Його організовує відділ підготовки суддів та чернівецьке регіональне відділення НШС.

20 жовтня

У Львові пройде семінар «Сучасний стан та перспективи розвитку ювенальної юстиції в Україні». Захід готує комітет сімейного права Асоціації адвокатів України, кафедра кримінального процесу та криміналістики Львівського національного університету ім. І.Франка, Центр сімейно-правових досліджень.

У Харкові проведуть семінар «Особливості судового розгляду справ щодо визначення місця проживання дитини, позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів». Його організовує Харківське регіональне відділення Національної школи суддів спільно з Апеляційним судом Харківської області.

21 жовтня

У Миколаєві відбудеться семінар з підвищення кваліфікації адвокатів. Навчання, що проводитиме Національна асоціація адвокатів України, буде присвячене найбільш актуальним питанням тлумачення та застосування українського законодавства, адвокатської етики тощо.

Закон і Бізнес