Закон і Бізнес


Сьогодні День Збройних Сил України


06.12.2012 12:48
7456

6 грудня в Україні відзначається День Збройних Сил. Військовослужбовців, працівників та ветеранів ЗСУ вже привітали Президент Віктор Янукович, Голова ВР Володимир Литвин, Прем'єр Микола Азаров та Міністр оборони Дмитро Саламатін


Президент України Віктор Янукович на урочистому зібранні, присвяченому Дню Збройних Сил України, яке відбулося в Будинку офіцерів у Києві, привітав військовослужбовців та ветеранів військової служби з 21 річницею Збройних Сил України та вручив державні нагороди.

«Упевнений, що завдяки Вашій самовідданій ратній праці небо над Україною завжди буде мирним, а наші люди ― надійно захищеними», – сказав Глава держави

«Виховуючи патріотів, захисників Вітчизни, Збройні Сили виконують важливу суспільну місію. Армія є школою мужності та звитяги для молодих громадян України», – наголосив В.Янукович.

Президент побажав військовослужбовцям міцного здоров’я та успіхів у їх шляхетній справі служіння українському народові.

 

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин також привітав військовослужбовців, працівників і ветеранів Збройних Сил України з професійним святом:

"Вітаю зі святом, яким країна, народ вшановують своїх захисників. Це знак любові і вдячності всім, хто з покоління  у покоління чесно, свідомо, самовіддано виконував і виконує свій священний патріотичний обов’язок.

У всі часи, воєнні і мирні, ваша ратна майстерність, громадянські та моральні якості випробовуються й оцінюються за найвищими, безкомпромісними вимірами. Гранично жорсткими є і критерії сьогодення, проблеми та складнощі якого Збройні Сили переживають разом з усією державою. Успіх реформування українського війська, піднесення його до рівня сучасних вимог і завдань потребують максимального професіоналізму, організованості, відповідальності, реальної та ефективної боротьби з виявами корупції, що не обминула і цю сферу.

Саме така армія буде наочним і гідним втіленням животворних традицій, єдності і зв’язку нетьмяніючої фронтової доблесті, нинішньої напруги навчальних полігонів, тривожних миротворчих буднів.

Від усього серця зичу ветеранам щастя, здоров’я і добра, а молодим воїнам - бути гідними спадкоємцями їхньої справи і слави".

 

До військовослужбовців та ветеранів Збройних сил з нагоди професійного свята звернувся Прем'єр-міністр України Микола Азаров:

"Шановні друзі! Від імені Уряду України та від себе особисто сердечно вітаю Вас із Днем Збройних Сил України!

У цей день висловлюю слова щирої вдячності військовослужбовцям, працівникам і ветеранам Збройних Сил за патріотизм, професіоналізм і самовіддану службу на благо Вітчизни.

Упевнений, що Ваші зусилля та активна життєва позиція і в подальшому будуть спрямовані на сумлінне виконання завдань з оборони, захисту суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності України.

Уряд і надалі вживатиме заходів щодо забезпечення боєздатності Збройних Сил, їх оснащення, гарантуватиме соціальний і правовий захист військовослужбовцям, особам, звільненим з військової служби, та членам їх сімей.

Щиро зичу Вам міцного здоров’я, благополуччя, родинної злагоди, оптимізму, подальших успіхів у служінні Українському народові задля безпеки, миру і спокою".

 

Зі святом військових привітав також Міністр оборони Дмитро Саламатін:

"Товариші генерали і адмірали, офіцери, прапорщики і мічмани, сержанти і старшини, солдати і матроси, курсанти і ліцеїсти, працівники Збройних Сил України! Дорогі ветерани!

6 грудня українському війську виповнюється 21 рік. В історію Збройних Сил України вписано чергову сторінку.

Позаду – більше двох десятиліть розбудови української армії. Попереду – реформи, покликані зробити українське військо ще сильнішим.

Переконаний, що в найближчому майбутньому технічне оснащення української армії сягне більш сучасного рівня; військовослужбовці отримуватимуть гідну зарплатню, їх родини матимуть сучасне житло, а діти українських офіцерів будуть пишатися  своїми батьками і мріятимуть стати такими, як вони.

Хочу привітати усіх, хто має відношення до цієї почесної професії. Тих, хто за важелями танка, чи за штурвалом літака вдень і вночі виконує важку, а подекуди й небезпечну роботу. Хто навіть у складні для Збройних Сил роки не забув про своє покликання, не випустив з рук зброї і залишився вірним військовому обов’язку та військовій службі. Тих, на чиї плечі покладено величезну і водночас почесну відповідальність: мир і спокій громадян.

Дякую військовослужбовцям Збройних Сил за ратну службу, ветеранам – за безцінний досвід для молодого покоління, курсантам та ліцеїстам – за обраний ними шлях – професійних захисників Вітчизни.

Вітаю усіх військовослужбовців та працівників українського війська, їхніх батьків і матерів, братів і сестер, дружин і дітей зі святом – 21-ю річницею Збройних Сил України! Хай усі вони будуть здорові, щасливі і життєрадісні, а ви, захисники Вітчизни, завжди будете для них надійною опорою!"