Закон і Бізнес


Судді незадоволені роботою ДСАУ


09.10.2017 17:42
7261

Державна судова адміністрація і її територіальні управління часто не зважають на потреби судів. Як приклад цього, ДСАУ сама визначила штатну чисельність суддів, не порадившись з колективами судів.


Своє обурення цьому судді висловили під час обговорення питання: "Хто в суді господар?" на Чернігівському регіональному судовому форумі «Самоврядування суддів – гарантія незалежності», передає кореспондент "ЗіБ".

Спілкування відбувалося в широку форматі: кожен з присутніх міг висловити думку щодо ситуації, яка склалася в суді, в якому він працює.

Як зазначалося, у зборів суддів є величезний потенціал, але часто вони його не використовують. На думку судді Бахмацького районного суду Чернігівської області Павла Пархоменка, можливо, навіть є необхідність навчати як кандидатів у судді, так і діючих суддів азам самоврядування.

Також присутні звертали увагу на те, що інколи ДСАУ "трактує норми законів на власний розсуд" і "перетягує на себе багато функцій".

Модератор обговорення суддя Харківського окружного адміністративного суду, член Ради суддів Людмила Волкова поставила запитання: чи можуть збори суддів впливати на матеріальне благополуччя суду, зокрема, шляхом формування бюджетного запиту?

Дехто з суддів висловив думку, що всі фінансові питання вирішує ДСАУ, суди не можуть впливати на це.

"Ми навіть не можемо відстояти власну винагороду. Бо ДСАУ вирішила, яким має бути її розмір", - скаржилися судді.

До того ж постало питання про те, що незабаром розпорядником бюджетних коштів не тільки місцевих загальних, а й господарських та адміністративних судів будуть теруправління ДСАУ, що може породити ще більше фінансових проблем. Як зазначила Л.Волкова, представники адмінсудів об'єдналися і розробили проект змін до закону, щоб адмінсуди самі розпоряджалися своїми коштами.

Закон і Бізнес