Закон і Бізнес


Антикорупційних суддів можуть пропустити через поліграф


09.10.2017 15:40
4629

Під час конкурсу до Вищого антикорупційного суду Вища кваліфікаційна комісія суддів може вдатися до перевірки претендентів за допомогою "детектора брехні".


Про це заявив член ВККС Андрій Козлов під час Чернігівського регіонального судового форуму «Самоврядування суддів – гарантія незалежності», передає кореспондент "ЗіБ".

Форум проходить в рамках реалізації грантового проекту «Підтримка розвитку суддівського самоврядування» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

"Закон говорить про те, що комісія може застосувати й інші методи оцінювання кандидатів. Тому в нас виникає революційна думка. Оскільки, як мені здається, під час конкурсу до Вищого антикорупційного суду слово "зрада" лунатиме кожні 2 секунди, то було б непогано, щоб поряд з психологічним тестуванням, достовірність яких сягала 96%, був трохи менш достовірний, але більш відомий громадськості інструмент - "детектор брехні", - наголосив А. Козлов.

Водночас Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергій Козьяков  уточнив: комісія ще не вирішила, чи вдаватиметься до застосування "детектора брехні".

"Це має бути колегіальне рішення", - наголосив він.

А. Козлов сподівається, що комісія прийме колегіальне рішення.

Закон і Бізнес