Закон і Бізнес


Дача в обгортці


№38 (1336) 07.10—13.10.2017
6926

Фінська компанія запустила у виробництво невеликі будинки, які збирають з елементів, зроблених з надміцного картону. Їх назва перекладається як «обгортковий будинок».


Виробники обіцяють, що зібрати картонний будинок із вологостійким захистом з фольги й декоративними дерев’яними внутрішніми панелями можна за один день. Його невелика вага дозволяє обходитися без фундаменту. А оригінальні збірні конструкції припускають можливість самостійно визначати розміри приміщень, пише DesignBoom.

На сайті проекту особлива увага приділяється екологічності. Гофрокартон склеюють у панелі безпечним клеєм, перетворюючи його на сендвіч-структуру. Кожен сегмент обертають дихаючою водонепроникною плівкою.

Споруда, яку з юридичного погляду не можна назвати нерухомістю, розрахована на експлуатацію протягом 50 років. Вартість «обгорткового будинку» становить від €35 тис. У цю ціну входить модуль, обладнаний туалетом, ванною кімнатою та кухнею.

Нині картонні будинки постачаються в Нідерланди, Бельгію, Францію, Німеччину, Сполучене Королівство й Данію. Їх уже можна побачити в Лондоні, Роттердамі й Амстердамі.