Закон і Бізнес


Вивіска нотаріуса - не реклама, - НПУ


05.10.2017 15:35
7722

Представники органів місцевої влади вимагають демонтажу інформаційних вивісок нотаріусів з фасадів будинків, оскільки, на їх думку, розміщення такої реклами є неправомірним. Проте нотаріуси вважають такі вимоги незаконними.


Відповідне звернення НПУ до місцевих органів державної влади та органам місцевого самоврядування є в розпорядженні газети "Закон і Бізнес".

"Згідно Закону «Про рекламу» та Типових правил розміщення зовнішньої реклами, затверджених постановою Кабінету Міністрів України № 2067, вивіска чи табличка з інформацією про зареєстроване найменування особи, знаки для товарів і послуг, що належать цій особі, вид її діяльності (якщо це не випливає із зареєстрованого найменування особи), час роботи, що розміщені на внутрішній поверхні власного чи наданого у користування особі приміщення, на зовнішній поверхні будинку чи споруди не вище першого поверху або на поверсі, де знаходиться власне чи надане у користування особі приміщення, біля входу в таке приміщення, не вважається рекламою", - зазначено у зверненні.

Тому, переконані в НПУ, будь-які вимоги про демонтаж вивісок, які розміщені відповідно до вимог чинного законодавства, є перешкоджанням у здійсненні нотаріусами професійної діяльності і порушенням законодавства України, у тому числі статті 8-1 Закону України "Про нотаріат".

Закон і Бізнес