Закон і Бізнес


Нові ГПК, ЦПК та КАС ухвалила Верховна Рада


03.10.2017 13:53
464727

Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів».


За ухвалення проекту 6232 про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів проголосували 243 народних депутати, передає «Закон і Бізнес».

Для того, аби спростити сприйняття нардепами проекту, його поділили на 6 розділів. Три перші — це нові редакції процесуальних кодексів зі своїми перехідними положеннями. Далі йдуть зміни до низки законодавчих актів, окремо — до закону «Про судоустрій і статус суддів» та прикінцеві і перехідні положення до всього документу.

На етапі доопрацювання в комітеті, зокрема, вилучили з тексту норми про автоматизований арешт коштів, відмовилися від збільшення ставок судового збору та відстрочили на рік запровадження електронного судочинства. Серед іншого, прибрали норму про перебудову апеляційних округів до 30.09.2019, цей строк не буде обмежений взагалі, а на створення нового ВС передбачили 12 місяців, а не 6 як наразі в законі.

За словами спікера, загалом до проекту надійшло майже 4400 зауважень та пропозицій. Профільний комітет відхилив 3759 з них. Проте, оскільки документ розглядався за повною процедурою, довелося озвучувати принаймні номер кожної поправки.

Закон і Бізнес