Закон і Бізнес


У кожному суді має бути щонайменше 4 охоронці, - експерт з безпеки


28.09.2017 10:21
18608

Стан безпеки в українських судах (зокрема, що стосується загроз проникнення сторонніх осіб, занесення вибухових речовин та зброї) є незадовільним.


Такі результати дослідження стану охорони та безпеки в судах Києва, Львова та Харкова під час круглого столу «Чи впливає стан безпеки в українських судах на незалежність рішень Феміди?» представив радник з питань судової безпеки Ради правосуддя Нідерландів Кейс Такс, передає кореспондент ЗіБ.

Захід, участь у якому також брали заступник голови Консультативної місії ЄС Жоель Ваштер, голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, голова Ради суддів України Валентина Сімоненко, відбувся у Києві, 27 вересня.

К.Такс перевірив  Апеляційний суд Києва, Сихівський та Галицький районні суди Львова, Харківський апеляційний господарський суд та Солом’янський районний суд Києва.

«Треба розробити систему безпеки для українських судів. Адже служителі Феміди наражаються сьогодні на небезпеку», - зауважив К.Такс, наголосивши, на необхідності підвищення кількості працівників національної поліції, які б уже сьогодні охороняли суди. На думку експерта, у кожному суді має працювати 4 охоронці, двоє із яких були б на вході, один —  на пункті перевірки зброї, і ще один, який би займався обходом території суду.

За наявною інформацією, сьогодні 464 суди взагалі не охороняються, 161 охороняється тільки вдень і лише 136 — цілодобово.

Закон і Бізнес