Закон і Бізнес


Прокурор у процесі


№37 (1335) 30.09—06.10.2017
4961

Підстави представництва прокурором інтересів держави або компетентного органу мають бути обґрунтовані з урахуванням змін, внесених до законодавства. На цьому наголошувалося під час семінару, що відбувся у Рівненському апеляційному господарському суді.


Як повідомили «ЗіБ» у прес-службі установи, відкриваючи захід, голова РАГС Олег Мельник відмітив загальне зростання у І півріччі цього року кількості розглянутих справ за позовами прокурорів.

Водночас, як зазначила секретар другої судової палати РАГС, к.ю.н. Тетяна Філіпова, у зв’язку зі змінами у законі «Про прокуратуру» та введенням в дію нової редакції розділу «Правосуддя» Конституції потребують перегляду підходи до процесуальної участі прокурора у господарському процесі. Адже останній уповноважений, як це визначено ст.131-1 Конституції, здійснювати «представництво інтересів держави в суді у виключних випадках і в порядку, що визначені законом».

Відбулось фахове обговорення цього питання, яке дозволило визначити шляхи розвитку нової судової практики, яка на разі перебуває у процесі формування. Предметом обговорення була, зокрема, нова правова позиція суду касаційної інстанції щодо участі прокурора, викладена у постанові від 16.08.2017 (справа №906/1243/16).