Закон і Бізнес


Анонс правових подій тижня (25-30 вересня)


25.09.2017 08:58
3768

Цього тижня Вища рада правосуддя проведе останні співбесіди з переможцями конкурсу до Верховного Суду, а в столиці пройде VI Судовий форум АПУ «Судова система майбутнього: перспективи, інновації і виклики».Про ці та інші події читайте в анонсі від «ЗіБ».


25 вересня

Вища рада правосуддя проведе останні співбесіди з переможцями конкурсу до Верховного Суду.  Розглядатимуться матеріали щодо внесення подань Президентові про призначення 8 суддів на посади у ВС.

Вища кваліфікаційна комісія суддів продовжить засідання у складі колегій. Упродовж цього та наступних 4-х днів заплановано розглянути питання допуску 3819 осіб до участі в оголошеному комісією 3.04.2017 доборі кандидатів на посаду судді місцевого суду.

У Києві розпочнеться курс підготовки суддів судових палат у цивільних справах апеляційних судів. Навчання пройде в рамках плану підготовки суддів для підтримання кваліфікації Національної школи суддів.

У Львові стартує навчання для суддів окружних адміністративних судів. Курс, що проводить Національна школа суддів, розрахований на 5 днів.

26 вересня

У Кам’янець-Подільському розпочнеться дводенний семінар «Комунікаційна діяльність голови суду при виконанні представницьких функцій». Навчання для голів судів Хмельницької області організовують Чернівецьке регіональне відділення Національної школи суддів спільно з українсько-канадським проектом підтримки судової реформи в Україні.

27 вересня

У Києві працюватиме комітет з податкового та митного права Асоціації правників України. Аналізуватиметься актуальна судова практика з питань трансфертного ціноутворення.

У столиці відбудеться засідання «Довірча власність: новий механізм забезпечення зобов’язань». Під час засідання комітету з цивільного, сімейного та спадкового права Асоціації правників України обговорять еволюцію інституту довірчої власності в цивільному праві України та його впровадження як способу забезпечення виконання зобов’язань.

28 вересня

Розпочне роботу VI судовий форум «Судова система майбутнього: перспективи, інновації і виклики». Упродовж двох днів його учасники обговорять проблеми юридичної освіти, довіри до суду, а також перебіг судової реформи. Захід проводить Асоціація правників України.

Пройде вебінар-практикуму «Проблемні аспекти задоволення вимог кредиторів за допомогою нотаріусів». Навчання проводить Нотаріальна палата України для підвищення професійного рівня нотаріусів.

29 вересня

У Харкові можна буде прослухати семінар «Особливості поновлення порушених прав власника при розгляді справ у порядку господарського судочинства». Навчання організовує Харківське регіональне відділення Національної школи суддів спільно з Харківським апеляційним господарським судом.

У Миколаєві відбудеться семінар-практикум «Земельні відносини в нотаріальній практиці». Ним опікується Нотаріальна палата України.

ЮФ Dmitrieva & Partners проведе вебінар «Валютні обмеження». Його учасники дізнаються про обмеження щодо використання валюти фізичними та юридичними особами, особливості інвестування за кордон тощо.

30 вересня

У Харкові пройде семінар «Відшкодування шкоди, завданої державою (державними органами)». Захід, що проводить ТОВ «ВіеНеС», спрямований на підвищення кваліфікації адвокатів.

В Ужгороді відбудеться семінар з підвищення кваліфікації адвокатів.  Навчання організовує Національна асоціація адвокатів України.

Закон і Бізнес