Закон і Бізнес


Документи для КС


№36 (1334) 23.09—29.09.2017
16043

Рада суддів визначила умови подання документів для участі в конкурсі осіб, які виявили намір обійняти посаду судді Конституційного Суду. Заяви прийматимуться до півночі 7 жовтня.


Так, претенденти повинні подати пакет з щонайменше 14 документів (15 подають ті, в кого є допуск до державної таємниці), серед яких: автобіографі, мотиваційний лист, декларації родинних зв’язків та доброчесності, медична довідка, копія військового квитка.

Мотиваційні листи приймаються від кандидатів на крісло в КС у друкованому вигляді. Обсяг — до 2 сторінок. Що стосується декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, то вона має бути подана «за рік, що передує року, в якому оприлюднено оголошення про конкурс», тобто за 2016-ий. Заповнювати та підписувати декларацію необхідно на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції. До РСУ потрібно надіслати копію декларацію та посилання на Інтернет-сторінку, на якій вона розміщена.

Претендентам, які подадуть не весь комплект передбачених документів або ж неправильно їх оформлять, повернуть пакет актів. «Самоврядники» їх навіть не розглядатимуть.

Нагадаємо, що 7 вересня РСУ оголосила про старт конкурсу для відбору майбутнього «конституційника», якого мають обрати делегати позачергового XIV з’їзду суддів. Останній відбудеться 13 листопада.