Закон і Бізнес


Як ВККС суддів до столиці відряджала


19.09.2017 14:45
7713

З десяти районних судів Києва на 58 вакантних посад поки прийде працювати лише один суддя. А решті бажаючих натякнули: особисто супроводжувати розгляд у ВККС питання про відрядження не обов’язково.


Як передає кореспондент ЗіБ, деякі судді написали заяви про відрядження до кількох столичних судів. Напевно, зробили вони це для того, аби збільшити шанси на тимчасове переведення. Так, суддя Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області Руслана Соколова подала заяви до Голосіївського, Подільського та Оболонського райсудів Києва. У судді є житло в столиці, раніше вона працювала помічником судді в Господарському суді м.Києва. Зрештою, ВККС відмовила їй. Основна причина - відрядження судді до столиці збільшить навантаження на її колег в міськрайсуді та суттєво погіршить доступ громадян до правосуддя.

Розгляд питання про відрядження суддів до 6 столичних районних судів було відкладене одразу. Комісія пояснила, що витребувані матеріали для прийняття необхідного рішення ще не надійшли.

То ж поки зависло в повітрі питання відкомандирування суддів з регіонів до таких столичних установ на 39 посад:

Дарницького районного суду м.Києва (3 вакансії);

Деснянського районного суду м.Києва (7);

Оболонського районного суду м.Києва (10);

Печерського районного суду м.Києва (7);

Солом'янського районного суду м.Києва (6);

Шевченківського районного суду м.Києва (6).

Два десятки суддів, які приїхали на засідання ВККС і хотіли отримати рекомендації для відрядження до цих судів, вимушені були поїхати зі столиці ні з чим.

На прощання члени ВККС повідомили, що наступного разу кандидати можуть не приїжджати на засідання, адже порядок відрядження суддів дозволяє розглядати питання без їхньої участі.

ВККС внесла до Вищої ради правосуддя подання з рекомендацією про відрядження строком на 6 місяців до Голосіївського районного суду м.Києва - суддю Артемівського районного суду м.Луганська (установа зараз не працює) Марину Єсауленко. Претендентів на 3 вакансії було 5. Проте відрядження 4 суддів до столиці збільшило б навантаження на суддів у судах, у яких вони нині працюють. Тож, комісія відмовилася вносити подання про їх відрядження.

На відрядження до Дніпровського районного суду м.Києва на 5 посад було 7 претендентів. Щодо 3 з них ВККС прийняла рішення про відмову у внесенні відповідного подання до ВРП. Щодо 4 - розгляд питання відкладено.

До Подільського районного суду м.Києва претендувало 2 осіб на 2 вакансії. Обом комісія відмовила. До Святошинського - троє на 9 посад. Розгляд питань щодо всіх трьох кандидатів був відкладений.

Закон і Бізнес