Закон і Бізнес


Юрфірма почала приймати оплату у Bitcoin всупереч позиції НБУ і ДФС


06.09.2017 11:59
6800

Українська юридична фірма, попри висловлені Нацбанком та Державною фіскальною службою застереження, розпочала приймати цифрову валюту Bitcoin в якості оплати за рахунками за професійні послуги.


Не бачать юридичних перешкод для прийому Bitcoin у юрфірмі «Ільяшев і Партнери». Втім у Державній фіскальної службі України наполягають на тому, що криптовалюта Bitcoin не може бути засобом платежу. А Національний банк України ще у 2014 році назвав Bitcoin грошовим сурогатом, який не має забезпечення реальною вартістю і не може використовуватися фізичними та юридичними особами на території України, оскільки це протирічить нормам українського законодавства.

«Така позиція ніяк не підкріплена законодавчою базою. Ми вважаємо, що операції з Bitcoin закону не суперечать, і почали їх приймати, - розповів ЗіБ керуючий партнер ЮФ «Ілляшев та Партнери». Михайло Ілляшев. - Bitcoin вже грає важливу роль в міжнародному бізнесі і світовій економіці, ми повинні враховувати реалії ділового світу. Цифрові валюти вже тут, і наші клієнти очікують від нас гнучкості при трансакціях, які дає Bitcoin, а будь-які спроби фіксальних органів підмінити собою Верховну Раду приречені на провал. Поки законодавчий орган не заборонить використання криптовалют, а це навряд чи станеться, ми будемо працювати з ними».

Закон і Бізнес