Закон і Бізнес


НБУ змінив підхід до штрафування банків


06.09.2017 13:40
3157

Умови нарахування штрафів за порушення банками вимог законодавства з питань фінансового моніторингу змінив Національний банк України.


Правління Національного банку внесло зміни до Положення про застосування Національним банком України заходів впливу (постанова від 31 серпня 2017 року № 84), повідомляє «Закон і Бізнес».

Так, якщо раніше штрафи нараховувалися у відсотковому значенні від розміру зареєстрованого статутного капіталу банку, то відтепер вони будуть визначатися у межах встановленого граничного розміру за відповідний вид порушення вимог законодавства з питань фінансового моніторингу.

Також регулятор уточнив підстави запровадження особливого режиму контролю за діяльністю банків. Відтепер підставою для запровадження особливого режиму контролю за діяльністю банку та призначення куратора не слугуватиме факт отримання банком від НБУ кредиту для підтримки ліквідності за стандартними інструментами регулювання ліквідності банківської системи або наявності у банку такого кредиту.

Постановою також узгоджено вимоги Положення про застосування Національним банком України заходів впливу із вимогами нормативно-правових актів НБУ з питань визначення кредитного ризику.

Закон і Бізнес