Закон і Бізнес


Названо урядові реформи цієї осені


Цього разу Гройсман обіцяє обійтися без законодавчого спаму та відкликати з Верховної Ради 60 законопроектів.

30.08.2017 14:17
4982

Освіта, медицина, пенсійна система, а також нові стандарти у фінансовій сфері, управлінні державною власністю та адміністративному управлінні, - такі теми найближчих законодавчих реформ, що супроводжуються Кабміном.


Актуалізація ключових законопроектів, які розроблені Урядом і потребують невідкладного голосування у Верховній Раді, стала предметом обговорення на сьогоднішньому засіданні Уряду, передає ЗіБ.

Йдеться про наступні проекти:

1. Пенсійна реформа (законопроекти №6614, №6615, №6616, №6617).  До другого читання готується законопроект, який дозволить перерахувати пенсії більше ніж 5,6 млн громадян та провести індексацію пенсій для близько 4 млн громадян.

2. Освітня реформа (законопроект №3491-д). Планується впровадити нові принципи навчання та управління школами, надати школам більшу автономію в розпорядженні фінансовими ресурсами та формуванні навчального процесу. 

3. Медична реформа (законопроекти №6327, №6604). Йдеться про створення у країні нової моделі фінансування охорони здоров’я «гроші ходять за пацієнтом».

4. Електронні довірчі послуги (законопроект №4685). Передбачається запровадження електронних інструментів для ведення бізнесу і громадян: он-лайн спілкування бізнесу з органами влади і он-лайн доступ до адміністративних послуг для громадян.

5. Міжнародні стандарти фінзвітності (законопроект №646-д). Йдеться про обов'язкове застосування міжнародних стандартів обліку для великих підприємств, та одночасне зменшення звітності для малого бізнесу, про відкритість видобувних компаній та доступ громадян до фінансових звітів підприємств.  

«У своїй роботі з Парламентом будемо концентруватися тільки на необхідних законопроектах у всіх сферах. Нам не потрібен законодавчий спам,  - зауважив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман та запропонував відкликати з Парламенту близько 60 законопроектів, які втратили свою актуальність.

Закон і Бізнес