Закон і Бізнес


Формування ВС з існуючих суддівських кадрів є правильним, - НААУ


29.08.2017 16:09
4260

Дуже правильним є формування Верховного Суду з існуючих суддівських кадрів. Якщо ми на цьому етапі упустимо цю можливість, ми доб’ємося того, що судова система буде розвалена. Ми не можемо втратити професіоналів.


Про це, коментуючи перебіг конкурсу до Верховного Суду, в інтерв'ю телеканалу «Київ» заявив заступник Голови НААУ, РАУ Валентин Гвоздій, передає «Закон і Бізнес» з посиланням на прес-службу Національної асоціації адвокатів України.

У НААУ вважають, що конкурс до ВС дає можливість інтегрувати професіоналів до судової системи в результаті судової реформи.

«В суспільстві виникає обґрунтоване питання, як це так, що 80% суддів у складі нового Верховного Суду уже були частиною системи, яку хочуть змінити. По факту, це судді, які пройшли етапи і склали складні тести і пройшли перевірки. Я можу припустити, що це люди достойні, - зауважив В.Гвоздій. - Ми як Національна асоціація адвокатів вважаємо, що дуже правильним є формування Верховного Суду з існуючих суддівських кадрів. Якщо ми на цьому етапі упустимо цю можливість, ми доб’ємося того, що судова система буде розвалена. Ми не можемо втратити професіоналів, а вони є».

Разом з тим, він зауважив, що існує загроза для реального початку роботи нового ВС через відсутність законодавчої бази. Необхідний законопроект про зміни до процесуальних кодексів прийнято лише у першому читанні.

«Верховний Суд взагалі не зможе працювати, допоки не буде прийнято нові процесуальні кодекси, адже саме ними мають бути врегульовані його процесуальні права та обов’язки», - звернув увагу В.Гвоздій.

Закон і Бізнес