Закон і Бізнес


ДСАУ святкує 15-у річницю створення


29.08.2017 12:40
3866

П’ятнадцяту річницю від дня створення святкує Державна судова адміністрація України.


ДСАУ є державним органом у системі правосуддя, який здійснює організаційне та фінансове забезпечення діяльності органів судової влади.

Організаційне забезпечення становлять заходи матеріально-технічного, кадрового, інформаційного, організаційно-технічного характеру, ведення судової статистики, діловодства та архіву суду.

Адміністрація була утворена, Указом Президента від 29 серпня 2002 року. «Це був один з важливих кроків у становленні судової влади як окремої гілки влади. Саме на Державну судову адміністрацію України, на її працівників покладається велика відповідальність за створення умов для відвідувачів суду, їх поінформованості про судові процедури, поведінку у суді, зручності знаходження у суді та здійснення аналітичної роботи щодо вдосконалення роботи суду, - відзначила у своєму привітанні Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко. - Тільки спільними зусиллями, єдністю між суддями, працівниками апарату судів, працівниками державної судової адміністрації України ми створимо дійсно потужну судову владу незалежної України».

«За ці роки діяльності ДСА України не тільки виправдала своє першочергове призначення, а й отримала нові повноваження, що визначенні Законом України «Про судоустрій і статус суддів» і тими змінами, які зумовлені масштабною реформою судової влади в Україні. Разом з тим, будь-яка установа буде неефективною, якщо не буде наповнена високопрофесійними, талановитими та цілеспрямованими фахівцями. Я з гордістю скажу, що саме такі люди працюють як у ДСА України, так і в її територіальних управліннях та апаратах судів», - зауважив у своїй вітальній промові голова ДСАУ Зеновій Холоднюк.

«Закон і Бізнес» приєднується до привітань ДСАУ і бажає їй реалізації усіх задумів із забезпечення найвищого рівня доступу громадян до правосуддя.

Закон і Бізнес