Закон і Бізнес


Мінфін прикриває схеми фіктивного кредиту з ПДВ


15.08.2017 09:01
3325

Подання повідомлень та документів на підтвердження реальності операцій по зупиненим податковим накладним здійснюватиметься виключно в електронному вигляді.


Наказ Міністерства фінансів України від 21.07.2017 №654 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 13 червня 2017 року №567» опубліковано в газеті «Урядовий кур’єр», повідомив директор Департаменту моніторингу доходів та обліково-звітних систем ДФС Микола Чмерук, передає видання «Закон і Бізнес».

Зміни внесено для унеможливлення впливу людського фактору на процес приймання документів.

Чиновник розповів, що також запроваджено додатковий контроль за операціями з нульовою ставкою та тими операціями, які звільнені від оподаткування. Це, у свою чергу, дозволить зупинити подальше використання схем фіктивного кредиту з ПДВ.

Загалом, з початку дії системи моніторингу податкових накладних та станом на 11 серпня 2017 року комісією ДФС опрацьовано вже понад 40 тис. повідомлень платників податків. З них по 25 тис. повідомлень прийнято позитивне рішення.

«Якщо на початку дії системи відсоток зупинених податкових накладних складав 1,2% -1,4%, а в деякі дні доходив до 2%, то на сьогодні кількість зупинених податкових накладних суттєво зменшена. На сьогодні відсоток зупинених податкових накладних складає 0,4%-0,5%», – зазначив М.Чмерук.

Закон і Бізнес