Закон і Бізнес


В НБУ назвали 2 банки, винні у збитковості усієї системи


14.08.2017 13:40
4237

За шість місяців 2017 року чистий збиток після оподаткування банківської системи (банків, що були платоспроможними на звітну дату) становив 1.85 млрд. грн. За підсумками першого кварталу 2017 року прибуток склав 4.1 млрд. грн (із урахуванням коригуючих проводок станом на 15 травня 2017 року).


Таку інформацію оприлюднено на офіційному сайті НБУ, передає «Закон і Бізнес».

Як повідомляється, головною причиною погіршення фінансового результату стало суттєве зростання у другому кварталі 2017 року відрахувань банками у резерви – до 12.5 млрд. грн. Переважну частку яких сформували два банки – Приватбанк та Промінвестбанк.

«Збитки Приватбанку та Промінвестбанку призвели до негативного фінансового результату групи державних банків та банків з іноземним капіталом відповідно, - повідомляє регулятор. - Так, за підсумками першого півріччя сукупний збиток державних банків становив майже 1.8 млрд. грн. (без врахування результату Приватбанку прибуток у 1.1 млрд. грн.), банків з іноземним капіталом – 1.1 млрд. грн. (без врахування результату Промінвестбанку прибуток у майже 3.7 млрд. грн.). Сукупний чистий прибуток банків з приватним капіталом за звітний період перевищив 1 млрд. грн».

Закон і Бізнес