Закон і Бізнес


Невдалий знімок


№32-33 (1330-1331) 14.08—31.08.2017
5224

У Великій Британії підозрюваний поскаржився в поліцію на невдалий портрет в оголошенні про його розшук. І незабаром… здався владі.


Департамент поліції Південного Уельсу опублікував у Фейсбуку фотографію 35-річного Вейна Есмонда, обвинуваченого в злочинному нападі, і попросив користувачів соцмережі поділитися інформацією про його місцезнаходження.

Один з коментарів залишив сам В.Есмонд. «Це я, — написав він. — Не надто вдалий знімок. Буду вдячний, якщо ви його видалите. Я не винен, поки не довели протилежного, і таке інше», повідомляє UPI.

В.Есмонд пообіцяв проконсультуватися зі своїм адвокатом, після чого здався вартовим порядку. У департаменті поліції виконали його прохання й видалили пост, але було пізно: на той час невдалу фотографію передрукували ЗМІ. Не виключено, що тепер підозрюваний спробує відсудити в поліції компенсацію шкоди, заподіяної поганим фото.

У 2016 році писали, що в Австралії втікачка Емі Шарп зажадала поміняти фотографію в оголошенні про її розшук. Пізніше, як повідомляв портал news.com.au, дівчину знову затримали.