Закон і Бізнес


Кабмін змінив умови відбору адвокатів БПД


10.08.2017 12:15
9775

Кількість етапів проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної правової допомоги, скорочено до двох. Крім того, кандидати зможуть надавати документи в електронному вигляді.


Відповідну постанову, яка спрощує процедуру відбору адвокатів у рамках конкурсу, прийнято на засіданні Уряду, передає «Закон і Бізнес».

Прийнята постанова передбачає:

- можливість онлайн реєстрації адвокатів, які виявили бажання взяти участь у відборі адвокатів, що залучаються для надання БПД;

- можливість надсилання адвокатом в електронному вигляді сканованих копій документів, перелік яких визначено Порядком і умовами проведення конкурсу;

- проходження адвокатами дистанційного курсу, за результатами якого буде автоматично формуватися оцінка;

- скорочення з трьох до двох етапів проведення конкурсу. Перший етап передбачатиме оцінювання за критеріями стажу, спеціалізації, наявності дисциплінарних стягнень та врахування оцінки за проходження дистанційного курсу. На другому етапі проводитимуться індивідуальні співбесіди з адвокатами щодо оцінки їх мотивації до роботи в системі БПД.

Крім того, на засіданні Уряду внесено зміни до постанови КМУ від 20 червня 2012 року №552. Згідно внесених змін:

- підвищено розміри посадових окладів працівників системи надання БПД з урахуванням розмірів посадових окладів працівників державних органів;

- розмежовано на рівні схеми посадових окладів відповідні групи посад у залежності від юрисдикції установ: вся територія України; територія Автономної Республіки Крим, однієї або кількох областей, м. Києва або м. Севастополя; територія одного або кількох районів, міст обласного значення.

У КЦ БПД переконані, що реалізація прийнятої постанови повинна створити належні умови оплати праці працівників системи; збалансувати систему оплати праці та не допустити відтоку кваліфікованих кадрів.

Закон і Бізнес