Закон і Бізнес


ВРП звинуватила нардепа у втручанні в діяльність суду


10.08.2017 10:27
4200

Вища рада правосуддя розглянула повідомлення суддів Апеляційного суду Одеської області про втручання в їхню діяльність з боку заступника голови комітету ВР з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин.


Про це повідомляє прес-центр судової влади, передає «Закон і Бізнес».

9 грудня 2016 року до Вищої ради юстиції надійшло повідомлення, у якому зазначено, що Комітет ВР з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин звернувся до ГПУ, ВРЮ, ВККС, Уповноваженого ВР з прав людини, Апеляційного суду Одеської області щодо вжиття заходів індивідуального характеру стосовно порушення прав громадянина США та Ізраїлю під час розгляду судової справи. Звернення підписане заступником голови Комітету, головою підкомітету з міжнародно-правових питань та внутрішньо переміщених осіб Комітету, народним депутатом Георгієм Логвинським.

У зверненні Комітету надано оцінку судовому рішенню (ухвалі Малиновського районного суду міста Одеси від 14 листопада 2016 року) та викладено прохання вжити заходів реагування щодо усунення порушень прав і свобод особи.

Під час попереднього вивчення відомостей, викладених суддями у повідомленні, встановлено, що у грудні 2016 року до ГПУ надійшов лист суддів АСОО Лариси Грищенко, Валентини Олініченко, Віталія Мандрика щодо можливих неправомірних дій народного депутата Г.Логвинського, пов’язаних із втручанням у діяльність суду. Цей лист надіслано до прокуратури Одеської області, під юрисдикцію якої підпадає місце можливого вчинення кримінального правопорушення. Однак за результатами розгляду вказаного листа прокуратурою Одеської області всупереч приписам статті 214 КПК у внесенні відомостей до ЄРДР було відмовлено.

ВРП за результатами розгляду повідомлення прийняла рішення звернутися до Верховної Ради стосовно вжиття заходів щодо недопущення народними депутатами дій, що можуть бути розцінені як втручання в діяльність суддів; внести до Генпрокуратури подання про виявлення та притягнення до встановленої законом відповідальності осіб, якими не внесенно до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідних відомостей.

Закон і Бізнес